OVER MIJ


Bruggenbouwer

MfN mediator en relatiecoach Roel Pieterse, Apeldoorn

Preventief werken en helpen een relatie te verbeteren, dat vind ik dankbaar  en bevredigend werk. Vaak is er meer mogelijk dan partners denken. Als scheidingsmediator hoorde ik vaak: "Dit is de eerste keer sinds jaren, dat we weer écht met elkaar in gesprek zijn'. Dat vond ik erg schrijnend en dat heeft mij ertoe doen besluiten om mij meer te richten op het stadium voor de relatieverbreking, dus wanneer er nog iets te herstellen is.


Mensen die mij kennen omschrijven mij als een bruggenbouwer. En dat doe ik inderdaad graag: verbinding leggen en relaties herstellen. Soms lukt het mensen niet zelf om te herstellen wat beschadigd is en hebben ze even iemand van buitenaf nodig die ze een ander perspectief kan laten zien. Die er niet omheen draait maar eerlijk zegt wat ie hoort en ziet. Soms confronterend maar altijd eerlijk en met respect voor elkaar.


Als geboren en getogen Apeldoorner, geniet ik van de mooie natuur in de omgeving. Ieder jaargetijde laat de natuur weer een ander gezicht zien. Ook relaties veranderen met de levensfases. In het begin bloeiend, soms een (gure) herfst, of zelfs een koude winter.  Ik vind het een uitdaging om partners te helpen om de warmte weer terug te brengen in hun relatie. 

MIJN VERHAAL

Voor een deel liggen mijn roots in het midden- en kleinbedrijf. Daar heb ik een mooie tijd gehad en veel geleerd, ook over conflicten en hoe ze ontstaan. Maar ik wilde wat anders dan alleen maar een daginvulling die draaide om omzet maken. Communicatie en het verhaal van mensen hebben altijd mijn warme interesse gehad en in 2010 besloot ik om een werkswitch te maken.


In 2010 heb ik de opleiding gedaan tot gecertificeerd MfN-mediator en ben begin 2011 begonnen met Mediationbureau Apeldoorn.  Gaandeweg ben ik door opleidingen mij gaan specialiseren in echtscheidingen en sinds 2017 ook in relatieherstel. Inmiddels mag ik mij EFT-mediator noemen en maak ik gebruik van inzichten en methodes uit de EFT. Familiezaken (relatieherstel en echtscheidingen) maken ca, 80% uit uit van mijn mediations. De andere 20% bestaat uit herstelmediatons waar de rechtbank mij voor vraagt.

Aan mijn mediationtafel maak ik veel stellen mee. Soms zijn ze er 100% zeker van dat het beter is om uit elkaar te gaan, soms is de één er zeker van en heeft de ander geen keuze. En soms twijfelen beiden nog gewoon.

Heel vaak hoor ik: "Waren we maar eerder met elkaar in gesprek gegaan..." Zó jammer als je dat concludeert wanneer het (vaak) te laat is, Ik ben ervan overtuigd dat wanneer partners eerder de stap naar hulp durven te zetten, de kans groter is dat ze de vlam weer kunnen aanwakkeren.


Met die overtuiging heb ik iets gedaan. In 2017 ben ik in aanraking gekomen met de Stichting RelatiePlus die zich inzet voor sterke relaties. Ik volgde trainingen om het materiaal van Prepare/Enrich te kunnen gebruiken en relatiegesprekken te begeleiden. Daarna volgende opleidingen bij de Stichting EFT Nederland.

Logo Stichting Relatie Plus, ook in Apeldoorn
MfN registermediator, ook in Apeldoorn
Logo Mediatorsvereniging, ook in Apeldoorn